divendres, 28 de març del 2014

Ahir, per fi!, vam estrenar les sessions d'HORT-I-CULTURA (natura-i-lectura) a la Biblioteca del Nord de Sabadell


La proposta Hort-i-cultura (natura-i-lectura) neix de la proposta que, des de la Biblioteca del Nord, i la Secció de Dinamització Cultural del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, es fa per a la realització d’un hort urbà al pati posterior de la biblioteca del Nord, recuperant l’espai posterior de la biblioteca, en desús, com a lloc de trobada social i de convivència que ajudi a crear un teixit de relacions socials entre els usuaris de diferents edats i diferents cultures.




Aquesta activitat es du a terme cada dijous a la tarda, alternant una sessió d’horticultura a l’exterior i una sessió d'Hort-i-cultura (natura-l-lectura).






Les sessions d’HORT-I-CULTURA (natura-i-lectura) persegueixen l’objectiu de vincular el valor de la natura amb el valor de la lectura. 



Àlbums il·lustrats, torratxes, llavors, quaderns de notes, mostres, mapes, històries noves, unes conegudes, altres potser no tant, algunes d'allò mes inversemblants, algunes ens convidaran a invertar-nos personatges i altres ... totes elles ens descobriran horts, plantes, jardins botànics, jardineres, horticultors, ...
Aquests són alguns dels ingredients per carregar ben carregat el sac per
cultivar l'hortet de cadascú.



Hort-i-cultura (natura-i-lectura) es serveix de l’àlbum il·lustrat com a plataforma per promoure la lectura activa i compartida amb el grup, permetent la participació simultània de lectors de diferents nivells.

 

Les sessions engloben propostes relacionades amb la descoberta, la creació i la reinterpretació de lectures i d’imatges; totes tenen com a objectiu principal plasmar experiències relacionades amb la lectura o nascudes a partir de la mateixa.


 

I com? Jugant, llegint, remenant llibres, del dret, del revés, llibres oberts però també tancats, sorprenent-nos, il·lusionant-nos, creant experiències de lectura positives.



 
Jugar comporta crear, descobrir, meravellar-se, experimentar, desmuntar i tornar a muntar, aprendre imitant, inventar per millorar allò que imites, memoritzar i ampliar bagatge i habilitats.




 






 



























3 comentaris: