dijous, 3 d’abril del 2014

Neix un nou festival literari: MOT


imatge: festivalmot.cat
Un nou festival literari que neix a Girona i Olot amb l’objectiu d’estendre de literatura per les llars catalanes, de forma que el MOT es converteixi en referent cultural a nivell nacional i aconseguir que Olot i Girona esdevinguin una parada obligatòria en el calendari de les lletres catalanes.

Cada any el MOT triarà un àmbit temàtic que servirà d’eix i fi l conductor de l’edició. Aquest 2014, el MOT s’estrena amb un gènere que cada dia omple més llibres, pel·lícules, sèries i videojocs: el fantàstic.

Per primera vegada, dues ciutats s’agafen de la mà per escriure plegades un nou festival de literatura: el MOT, que enguany se celebrarà entre l’1 i el 12 d’abrila cavall de Girona i Olot.

La literatura fantàstica serà el fil conductor d’aquesta primera edició sota la direcció del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, David Roas.

En total, s’han programat més de 40 activitats -la majoria gratuïtes- entre conferències, visites guiades, vermuts literaris, gastronomia amb tocs de fantasia, espectacles de carrer... A més d’un seguit d’actes organitzats amb la
complicitat d’entitats i associacions gironines i olotines.

Tot i que l’eix central del festival són les xerrades i conferencies literàries, tant Olot com  Girona durant el festival viuran una setmana fantàstica, ja que s’han pensat nombroses propostes per crear un clima que convidi els ciutadans a endinsar-se en l’univers d’aquest gènere literari.

Entre l’1 i el 5 d’abril, Girona rebrà el MOT. Les activitats es realitzaran principalment al Centre Cultural la Mercè, la seu gironina del festival. Però la nova proposta també visitarà el Museu del Cinema, el Cinema Tru­aut, els carrers del barri vell
o les biblioteques de la ciutat.

Del 8 al 12 d’abril el Festival viurà a la capital de la  Garrotxa. La majoria d’actes es faran al Teatre Principal d’Olot, la seu olotina del MOT. El festival però, també recorrerà els carrers olotins, la biblioteca municipal Marià Vayreda o el Pati de l’Hospici.

Per veure la programació fes clic aquí

font: festivalmot.cat


imatge: festivalmot.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada