dimarts, 13 de maig del 2014


 
La història de Hänsel i Gretel dels germans Grimm il·lustrada per Lorenzo Mattotti.

 
Autor Jacob i Wilhelm Grimm
Il·lustrador Lorenzo Mattotti
Editorial Zorro Rojo
Any 2009
Número de pàgines 52
Suport paper
Format i pes 23,5 x 32cm
Edat recomanada indefinida




“A fora la lluna il·luminava el cel, els còdols blancs que hi havia davant la casa brillaven com diamants. En Hansel es va ajupir i en va anar recollint fins que no n’hi van cabre més a les butxaques”.


La història de Hänsel i Gretel va ser recopilada i publicada l'any 1812 pels germans Grimm.

Aquesta història, com la majoria d’històries dels germans Grimm ha conegut nombroses adaptacions, unes més conegudes que altres.

En aquesta entrada vull parlar de l’edició publicada per l’editorial Libros del Zorro Rojo. Aquesta edició està il·lustrada per Lorenzo Mattotti.

L’artista italià fa jocs suggerents de llums i ombres, clars i foscos, una manera de narrar la història innovadora que convida a posar en joc la intuïció.

Blanc sobre negre, força, expressivitat i senzillesa; combinació perfecta per explicar el dramatisme d’aquesta història.

L’any 2007 la Metropolitan Opera House of New York i la revista New Yorker van proposar a grans artistes internacionals, entre aquests Mattotti, participar en un projecte tan ambiciós com el de recrear de manera plàstica el conte de Hänsel i Gretel. I en va sorgir aquesta meravella.

“Van caminar tota la nit i un dia sencer, des del matí fins al vespre, però no van aconseguir sortir del bosc”


Qui és Lorenzo Mattotti?


Lorenzo Mattotti va néixer l’any 1954 a Breccia, Itàlia. Dins el panorama artístic d’il·lustradors i artistes gràfics n’és un dels més reconeguts. Va estudiar arquitectura, però va abandonar la carrera per dedicar-se al món del còmic.

Els seus treballs van dirigits tant al públic infantil com al públic adult, i han estat publicats i traduïts en molts idiomes.

Entre les seves obres destaquen Pinotxo (1990), l’home de la finestra (1992) i Eugeni (1993).


Per veure la tria personal completa fes clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada