diumenge, 20 d’abril del 2014

Frederick


Autor Leo Lionni
Il·lustrador Leo Lionni
Editorial Kalandraka
Any 1997
Número de pàgines 40
Suport paper
Format i pes 22 x 30cm
ISBN 9788484647317

Edat recomanada indefinida


Els protagonistes de la història són una família de ratolins que recull provisions per a passar l’hivern. Tots treballen excepte en Frederick, que sembla que no faci res, però que també està recollint provisions diríem que d’una altra mena… Recull els rajos de sol, els colors, i les paraules! Quan l’hivern arriba, comprovem que el treball poètic d’en Frederick és tan important com el dels altres ratolins… Ja que també és important alimentar-se d’alguna cosa més que no sigui palla i nous. 


- Frederick, i tu, per què no treballes?– li van
preguntar.
- Jo sí que treballo –va dir en Frederick–.
Recullo raigs de sol per als freds i foscos dies de
l’hivern.

Un dels temes, doncs, importants per tractar amb Frederick és el descobriment i l’acceptació de la pròpia identitat, en Frederick és Poeta. Trobo senzillament genial perquè Lionni ens acosta a la dimensió social de l’artista entès com una persona necessària pels altres.

La història recorda a la faula de la cigala i la formiga, però en aquest cas el protagonista, amb la seva autenticitat que el fa diferent dels altres, troba el reconeixement i l’agraïment del grup.

La tècnica d’il·lustració de Leo Lionni és molt variada, tot i que un element que és molt recorrent per l’autor és l’ultilizació d’aquarel·la i collages amb llapis de color, papers i cartolines.

Leo Lionni va néixer al 1910 a Amsterdam, dins d’un nucli familiar relacionat amb el món de l’art. Al 1939 va emigrar a Estats Units i allà va treballar a diverses publicacions periòdiques.
Va publicar el seu primer llibre per a public infantil als 49 anys, Petit blau i petit groc.
Lionni va morir l’any 1999 a Itàlia als 89 anys havent rebut numbrosos reconeixements internacionals.


Per veure la tria personal completa fes clic aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada